Tm Aw Anderlecht 16

AW Xavier Lelion

Ruim hedendaags wooncomplex bestaande uit 2 lichtgevende volumes met tuin, patio en garage. Gelegen in het hart van een binneneiland in een rustige woonwijk van Anderlecht. Persoonlijk eigendom van de architect en zijn familie en volledig gerenoveerd in 2008.


De indeling toont een voor- en achtergebouw verbonden door een strakke glazen galerij.
De ingang is via het voorste gebouw aan de straatkant op 2 niveaus inclusief garage, inkomhal, 2 grote kantoren, wasruimte, kelder en toilet. De glazen galerij loopt langs de binnentuin en leidt naar het achtergebouw dat ook over 2 niveaus beschikt.

Men komt dan binnen in een grote, luchtige leefruimte (80m²) met hoge plafonds, wat het ruimtegevoel nog versterkt. De woonkamer opent naar de tuin van 50m2. Aan de kant van de keuken en eetkamer openen de raamkozijnen naar een patio van 30m2. Op de begane grond bevindt zich ook de hoofdslaapkamer, met een doucheruimte en een kleedkamer. Op de verdieping vinden we 3 slaapkamers en een badkamer. Een van de slaapkamers op de verdieping opent naar het nog in te richten dakterras. De talrijke ramen bieden uitzicht vanuit alle hoeken naar de naburige tuinen.

Zeer aangenaam huis, elegant gerenoveerd met een overvloed aan natuurlijk licht en uitzicht op het groen. Een oase van rust en contemplatie dicht bij de bruisende stad. Deze renovatie, het werk van een visionaire architect, wordt gekenmerkt door slimme keuzes op het gebied van energie-efficiëntie. Zo is het huis volledig geïsoleerd met natuurlijke materialen. Er is vloerverwarming en alle aluminium ramen van hoge kwaliteit en dubbele beglazing zijn van het merk Schuco. De energiewaarden zijn dus uitstekend. Een extra troef: de toiletten worden gespoeld met regenwater dankzij een oogstsysteem. Het kraanwater wordt natuurlijk verzacht door een Cristalinn-systeem.

Naast fantastische architectuur, een cool concept en een slimme benadering van energie, biedt het potentieel van dit gebouw een veelzijdig gebruik dankzij de 2 complexen. Ideaal dus voor een mix van privé en professioneel, in combinatie met een zelfstandige activiteit, studio, atelier, etc., of andere vormen van creatief leven.

Het feit dat er nog enkele kleine afwerkingen te doen zijn, geeft de nieuwe eigenaar de kans om het interieur naar eigen smaak aan te passen. Gelegen in een mooie wijk, dicht bij alle winkels en diensten zoals de metro en openbaar vervoer, met gemakkelijke toegang tot de Ring (1,4km). Op 5 minuten lopen van het prachtige park van Scheutbos en aan de poorten van het heuvelachtige Pajottenland.


Referentie: 844
Bouwjaar: 2008
Prijs: Prijs op aanvraag
Type: Woning
Oppervlakte grond: 306 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 340 m²
Adres: Herdersliedstraat 98, Anderlecht
Tm Aw Anderlecht 29

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: D+ kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Anderlecht 13

Emmanuel Tahon

RealtyCare

Avenue Louise, 409

B - 1050 Bruxelles

Tel: 0492 07 90 06

Mail: flr@realtycare.be

Tm Aw Anderlecht 09