Tm Aw Schaarbeek 31

Herenwoning F

Het herenhuis dat wij u aanbieden is gelegen aan de François Bossaertsstraat, een elegante straat in het hogere gedeelte van Schaarbeek, dicht bij de Europese Gemeenschappen, het Ambiorixplein en het Josafatpark.


Ontworpen aan het begin van de 20e eeuw, verbindt deze straat de Clayslaan en de Artanstraat met de Rogierlaan, via de Daillylaan, de Grote Bosstraat en de Auguste Lambiottestraat.

Gelegen tussen de wijken 'Monrose' en 'Josafat', dankt de François Bossaertsstraat haar bestaan aan de nauwgezette plannen van Octave Houssa, gemeentelijk ingenieur van Openbare Werken, die aan de basis stond van een zorgvuldige stedelijke ontwikkeling van de hele wijk.

Oorspronkelijk genaamd de Vier Hypothesenstraat, werd het later vernoemd naar François Bossaerts, ter ere van een vooraanstaand gemeenteraadslid, die tevens directeur was van de gemeenteschool nr. 9.

De architectuur, hoofdzakelijk residentieel, bestaat uit gevels die een mengeling van neoklassieke charme en eclectische stijl vertonen. Deze gebouwen, meestal opgericht aan het begin van de 20e eeuw, hebben door de tijd heen hun integriteit behouden, weerstaan aan veranderingen en bewaren de identiteit van de wijk.

Het is in deze historische en culturele context dat we u uitnodigen om nummer 53 te ontdekken, gerealiseerd in 1925 door architect J. Theugels in een elegante Beaux-Arts stijl.

Dit prachtige herenhuis combineert perfect een reeks mooie historische elementen met een bewust hedendaagse architecturale renovatie. Het is volledig gerenoveerd en heringericht in 2014 volgens de plannen van architect Bart America. Alle schilderwerken zijn in 2024 opnieuw gedaan.

Met minutieuze aandacht voor detail biedt dit uitzonderlijke pand een leefomgeving die geavanceerde thermische isolatie combineert met een prachtige tuin en een assortiment van luxueuze materialen, zonder het charme van het verleden te verliezen.

De ruime interieurs zijn allemaal doordrongen van natuurlijk licht en combineren elegant historische elementen (granito, cementtegels, parketvloeren, natuurstenen schouwen, gegoten plafonds...) met discrete moderniteit.

De koetspoort biedt de mogelijkheid om een kleine auto aan de voorkant te parkeren, terwijl motoren en fietsen er vanzelfsprekend hun plaats vinden. Deze prachtige granito ingang leidt naar het terras en de tuin en alle leefruimten op de begane grond.

Aan de voorkant, een ruimte voor een vrij beroep die gemakkelijk kan worden omgezet, afhankelijk van de wensen van de toekomstige bewoners, in een eetkamer, speelkamer, fitnessruimte... Aan de tuinzijde, een grote dine-in keuken, een toonbeeld van moderne elegantie, met strakke lijnen, hoogwaardige afwerkingen en apparatuur van topmerken.

De tuin onthult zich aan de bezoeker als een verborgen schat, met een weelderige omgeving en zeldzame privacy in het Brusselse stadsweefsel. Rijk aan groen, profiteert het van een ZZO oriëntatie en twee terrassen.

Het huis heeft een kelder die zich uitstrekt onder de gehele begane grond en biedt, naast een reeks kelders, werkplaatsen en een wasruimte, de mogelijkheid om aan de tuinzijde een familiekamer, een tweede kantoorruimte of zelfs een onafhankelijke studio in te richten.

De eerste verdieping heeft twee woonkamers, een kantoor en een aangenaam terras aan de tuinzijde. De woonkamer aan de straatkant beslaat de volledige breedte van het huis en is voorzien van grote glazen schuifdeuren die een lichte en warme sfeer creëren.

Op de tweede verdieping bevindt zich de ouderslaapkamer met kleedkamer en een en-suite badkamer, evenals twee kinderkamers die een douchekamer delen. Op de derde verdieping bevinden zich twee grote slaapkamers die kunnen dienen als onafhankelijke studio's met hun eigen kitchenette en privédouche.

De renovatiewerken die in 2014 zijn uitgevoerd, boden de gelegenheid om alle technieken te vervangen (elektriciteit, sanitaire installaties, verwarming, riolering) en om een reeks faciliteiten toe te voegen die passen bij een hedendaags gebouw (data, alarm, video-intercom, thermische zonnepanelen, ventilatiesysteem D).

Er zijn ook uitgebreide isolatiewerken uitgevoerd om te voldoen aan de 2050-eisen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De thermische isolatie aan de binnenkant van de voor- en achtergevels, het dak (cellulose 30cm) en de kelders heeft geleid tot een energieprestatiecertificaat (EPB) C, wat bijna overeenkomt met de eisen van een nieuw gebouw.

53 François Bossaerts biedt een exclusieve kans om te wonen in een hedendaags huis met een rijk verleden. Een ideaal thuis voor diegenen die een unieke mix van oude stijl en modern comfort waarderen. Bezoek dit buitengewone pand en laat u verrassen door de ruimte, het licht en de smaak die elk vertrek kenmerken!


Referentie: 856
Bouwjaar: 1925
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 295 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 526 m²
Adres: François Bossaertsstraat 53, Schaarbeek
Tm Aw Schaarbeek 05

 • Bedrooms

  5

 • 4

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 115 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: woongebied
Tm Aw Schaarbeek 03

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Schaarbeek 11