Aw Olsene 250518 24 Of 35

Loft B

Minimalistische premium loft in industrieel pand ontworpen door architecte Evelyn Beckx, rechterhand van Marc Corbiau. Gesitueerd op meer dan 7000 m² gras- en bloemenweides met een ZW gerichte privé tuin van 1039 m² waarvan 40m oever langs de Leie.


Open luchtige ruimtes met mooi binnenstromend licht in een sober pallet van wit en schakeringen. Unieke woonbeleving met vanuit elke invalshoek spectaculair zicht op de natuur zijnde waardevol landbouwgebied opgenomen in het decreet rond het rivierherstel van de Leie. De loft kijkt meer specifiek uit op de fameuze ponthoek waar een project lopende is rond de heraankoppeling van een oude Leiemeander. Hier wonen betekent ruimte, ingetogen functionele luxe van het hoogste afwerkingsniveau en een directe voeling met het immer veranderende machtige landschap. Volledig geïnstalleerde Bulthaup keuken. 2 badkamers en 2 toiletten met Winckelmans tegels. Kraanwerk Vola en Grohe (Bouroullec). Op maat gemaakte kasten inkom en dressing. Alles klikt in dit architecturale topconcept dat bovendien very smart is uitgezet met het oog op self supporting en zo laag mogelijk verbruik.

Architecte Evelyn Beckxis namelijk ook ingenieur en daar plukt men duidelijk de voordelen van. Ook beperken algemene kosten zich tot een syndic bijdrage van ongeveer €465 per kwartaal. Het KI is laag. Er is overal vloer- en wandverwarming met gietvloeren liquid floors (EPC 207). Hoogrendement condensketel. De wachtbuis ligt klaar voor omschakeling naar een warmtepomp. Regenwater met filtersysteem voor toiletten, en tuin. Er zijn 2 privé parkeerplaatsen + nog extra parkeerplaatsen in de gemeenschap die vrij staan.

Extra troeven : tuinberging, grote fietsberging, RGB verlichtingen in de tuin, videobewaking van de inrit. Meer afgescheiden parkeerplaatsen zijn mogelijk op het eigen terrein evenals voor wie wenst : een bijgebouw van een 40m².

Opportuniteit : very cool en slim doordacht premium comfort in een sobere esthetische vormgeving zonder storende elementen en nutteloze franjes. Alle aandacht wordt gereserveerd voor maximale feelgood in de ongerepte natuur.


Referentie: 580
Bouwjaar: 2013
Prijs: Verkocht
Type: Loft
Oppervlakte grond: 1231 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 191 m²
Adres: Herdersstraat 28, Olsene
Aw Olsene 250518 3 Of 35

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 207 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Parkgebied
Aw Olsene 250518 8 Of 35