Yesphotography Dsc4426

Villa D

Brutalistische platbouwvilla uit midden jaren 70 gesitueerd op unieke locatie namelijk temidden het aangelegde terrein met machtig zicht op de uitgestrekte natuur. Dit indrukwekkende bouwwerk in beton is opgetrokken rond 3 assen die perfect de verschillende woonfuncties scheiden en combineren. Een gast zal dus niet zomaar verloren lopen en in privé ruimtes terecht komen. De woning is bereikbaar via een poort aan de rand van een eigen parking. Via de oprijlaan is minimum plaats voor 4 wagens.


De machtige patio leidt tot de kern van de woning. Ruime inkomhal met brede deur die toegang geeft tot het salon. De very seventies royale zitput in onversneden Kubrick-stijl ademt grote cool en waarborgt een intens gevoel van gezelligheid en samenhorigheid. Dit effect wordt extra beklemtoond door de aangepaste hoogte van de ramen. Volledig uitgeruste leefkeuken met ook hier licht, zicht en architectuur gefocust op extensie binnen-buiten. Aansluitend op deze as vinden we bijkeuken, technische ruimte, toegang tot de garage voor 2 wagens en ook een fantastische relaxruimte met sauna en douchekamer, beide visueel verbonden met het buitenzwembad. 

In de vleugel aan de overzijde situeren zich 4 slaapkamers, waarvan 1 is ingericht als master bedroom met ingebouwde dressing en een luxueuze ensuite badkamer met ligbad, aparte douchecel en toilet. De nachthal geeft uit op de 3de badkamer en de gastenkamer momenteel ingericht als bureau met zicht op de patio. Prachtige constuctie met filmische ruimtes uitgezet in een magnifiek brutalistisch concept. Ingenieuze verdeling van oppervlaktes rond de assenstructuur met een duidelijke stijleenheid terwijl toch gescheiden invullingen mogelijk zijn. Alle materialen zijn premium. Volledig zen in het groen op amper 5 minuten van het centrum van Ieper. Grote klasse.


Referentie: 562
Bouwjaar: 1976
Prijs: € 892.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 4302 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 320 m²
Adres: Canadalaan 17, Ieper
Yesphotography Dsc4383

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 354 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Yesphotography Dsc4386

MIGUEL MAHIEU

WHITE HOUSE VASTGOED

Tel: 057/69 99 70

Yesphotography Dsc4423