Aw Aken 170517 7 Of 44

Villa J

Modernistische villa in Aachen/ Aken (D) uit 1971-73 van de Duitse toparchitect Erich Schneider-Wesling. Volgde stage bij niemand minder dan Frank Lloyd Wright en Richard Neutra: 2 van de grootste architecten van de 20e eeuw.


Aw Aken 170517 7 Of 44

Magnifiek sober afgelijnd architecturaal split-level design dat resulteert in een impressionant complex met meerdere daken allemaal inzetbaar als terrassen met infinity view op het platteland en de heuvellachtige natuur. Woonoppervlakte van circa 363 m² verdeeld over 6 ruime kamers die elk zeer doordacht zijn geconcipieerd naar licht, perspectief en ruimtebeleving toe. Zo is bijvoorbeeld elke space op basis van functionaliteit optimaal afgestemd op de oriëntatie van de zon. Absolute vrijheid is een sensatie die je overvalt bij het binnentreden van de machtige open woonkamer met een grondoppervlakte van 116 m² verdeeld over 2 verdiepingen. Doorheen de hele woning consistente extensie door grote glazen fronten en schuifdeuren die organisch buiten naar binnen trekken en omgekeerd. Zwevende luifels filteren het licht. Het pand is een statement op zich : afgemeten en zonder verdere ornamenten.

Zo zijn de betonnen plafonds en wanden in hun volledige oppervlakte sober glanzend uitgezet met full focus op het materiaal.Voor de vloeren is doorlopend de edele Belgisch hardsteen gebruikt. De villa is in goede staat. Alle ingezette materialen zijn evident kwalitatief en duurzaam maar uiteraard is update naar moderne ‘smart’ comfortnormen aangewezen. Good to know : er is een zwembad in de tuin maar de eigenaars hebben een paar jaar geleden beslist dit te vullen met polystyreen bedekt met een humuslaag als extra tuinoppervlakte. Kan indien gewenst opnieuw worden geactiveerd. Conclusie : architecturaal absolute top. Uniek en van een ontroerende sobere schoonheid. Uniek ook qua locatie : gesitueerd in een felbegeerde residentiële woonwijk van Achen op een oud volwassen perceel van 1500m² met magnifiek zicht op de omliggende natuur.


Referentie: 523
Bouwjaar: 1973
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1500 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 363 m²
Adres: Fichthang, Aken, Duitsland
Aw Aken 170517 46 Of 44

 • Bedrooms

  6

 • 4

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 144 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Aken 170517 44I Of 44

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Aken 170517 5 Of 44