Tm Aw Heusden 03

Villa V

Machtige gelijkvloerse seventies villa (1971) weggedoken in het groen met zwemvijver en tennisveld van de hand van Eric Balliu (BARO), een icoon van de brutalistische architectuur.


Het complex is ingeplant op een perceel van 1 ha omringd door het weelderig groen van de zorgvuldig ontworpen tuin met waardevolle plantenmassieven, bloemen en volgroeide bomen.

Geometrisch clean en robuust dynamisch concept uitgezet in grote vlakken met zuivere belijning zonder nodeloze ornamentuur. De aanblik vanaf de buitenkant is imponerend en tegelijk rustgevend door de uitgebalanceerde proporties, het sobere kleurenpallet van hoofdzakelijk grijze zichtbaar gelaten beton en de situering in een idyllisch groen kader. We naderen het gebouw via de lange statige oprit.

Let op de unieke architecturale inkom met betonstructuren, glas en niveauverschillen. Van bij het binnenkomen valt het vernuft op van de verschillende compartimenten die fantastisch mooie ruimtes opleveren met grote landschapsramen en glazen wanden die uitgeven op de omringende terrassen.

De leefruimtes vloeien organisch in mekaar over met een royale seventies zithoek met open haard, een eetplaats en een minimalistische semi-professionele keuken voorzien van alle toebehoren. Let op de vele ingemaakte op maat gemaakte kasten. Master bedroom met ensuite badkamer en toegang tot een privéterras met directe toegang tot de tuin. Slaapkamers, elk met grote ramen en prachtig uitzicht op het omliggende groen, een eigen terras, een badkamer en een lounge ruimte. Alle badkamers beschikken over moderne armaturen, strakke tegels en opvallende ronde daklichten die natuurlijk licht binnenlaten.

Rondom de woning verschillende kleinere terrassen en outdoor zit- en ontspanningshoeken. Aanpalend aan de living rooms treffen we het architecturaal geconcipieerde grote houten hoofdterras: de perfecte spot voor dineren, feestjes of gewoon ontspannen met zicht op de zalige tuin en de zwemvijver.

Het complex beschikt ook over extra ruimtes zoals een thuiskantoor met uitzicht op de tuin en een ruime kelder die kan dienen als opslagruimte of hobbykamer. Omwille van de grote oppervlakte en de verschillende volumes zijn hier verschillende creatieve invullingen mogelijk van zuiver privé tot een mix met een professionele activiteit genre home office, studio, atelier etc…

Architectonisch meesterwerk en unieke oplevering van het brutalisme pur sang. Perfect met liefde onderhouden en volledig origineel. Alle typische kenmerken zoals industriële schuifdeuren en zichtbare betonconstructies zijn intact. Zowel ontwerp als de inzet van eerlijke, ruwe materialen zoals beton en hout weerspiegelen de sterke binding met de natuur, gemaximaliseerd door de grote ramen die binnen naar buiten verlengen en omgekeerd.

Top locatie in de natuur, residentieel maar vlakbij alles wat de moderne mens verlangt qua voorzieningen, winkels en aansluiting met hoofdwegen. Topverhaal. Uitgepuurde high end van een ontroerende


Referentie: 871
Bouwjaar: 1971
Prijs: Op aanvraag
Type: Villa
Oppervlakte grond: 10000 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 675 m²
Adres: Heusden
Tm Aw Heusden 21

 • Bedrooms

  4

 • 4

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 352 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Heusden 22

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Heusden 24