Tm Aw Hastiere 27

Villa W

Modernistisch meesterwerk, bouwjaar 1924-25 gelegen in de ongerepte natuur van Hastière (Namen). Geïnspireerd op de iconische grootmeesters Mallet Stevens en Le Corbusier.

Vooruitstrevende architectuur niet alleen voor België maar zeker voor Wallonië waar het modernisme minder expliciet vertegenwoordigd is. Ingeplant op een parktuin van maar liefst 4ha. grenzend aan de Maas met een brede oever van 190m en een eindeloos zicht op een verbluffend mooi landschap. Buur is hotel Castel Les Sorbiers. Het gebied kent een rijk historisch verleden. Zo dateren de vroegste delen van de abdij van Hastière uit de vroege 10e eeuw. Het landhuis is gerestaureerd met bijzonder veel kennis en respect voor het genie van de modernistische architectuur. Vrijstaande inplanting in de breedte van het perceel met mooi groot terras onder de bomen aan de inkomzijde. De buitenkant is integraal grijs geschilderd om de monolitische betonnen structuur zuiver afgelijnd als een blok in de natuur neer te planten. Een met bomen omzoomde dreef geeft toegang tot de woning met langs de zijkant een grote modernistische in beton opgebouwde graanschuur met nog tal van mogelijkheden naar invulling toe zoals garages, stallingen, opbergfaciliteiten etc… Daarnaast ook een kleiner pad naar de voordeur. Binnenin mooie luchtige open ruimtes, sober uitgepuurd met overal betonnen plafonds en recent zwart raamwerk. Elke ruimte heeft een eigen cosy sfeer in balans met een typisch modernistische functionele invulling in de vorm van opbergoplossingen, compacte corners en nuttige besteding van oppervlakte. De overal aanwezige grote landschapsramen zorgen voor een organische extensie van binnen naar buiten, royaal binnenstromend licht en geweldige perspectieven op het immer veranderende groen rondom. Elke blik vanuit een raam is een blik op een schilderij. Typisch modernistische materialen met oa terrazzo vloeren en multiplex. Ook de veelvuldige inzet van beton is fantastisch. Zo benadrukken het nieuwe betonnen kookeiland en de centrale schouw de brutalistische sfeer van het interieur. Gelijkvloers verschillende slaapkamers met mogelijkheid tot herbestemming indien gewenst bijv. als bureau of dressing etc…Zeer mooi naar een open ruimtebeleving toe is ook het concept van een soort bel étage waar zich de leef- en eetruimte bevinden annex een cosy corner en master bedroom 1 met badkamer. Via de zwevende terrazzo trap bereiken we master bedroom 2 met eveneens badkamer met ligbad en doorloop naar het dakterras met adembenemend zicht.

Dit landhuis is evident top op alle parameters. De architecturale meerwaarde is uitgesproken. Het modernistische brutalistische concept is magnifiek en krachtig sober uitgewerkt in functie van een optimale en pure woonbeleving.

De locatie is zeer goed hetzij als huis hetzij als vakantiewoning met een enorme aangelegde tuin met vele eeuwenoude bomen grenzend aan het water waar een terras is uitgezet op een betonnen platform met een oude muur en haard incl BBQ met zicht op niets dan ongerepte natuur.

Makkelijk bereikbaar en vlakbij historische steden en alle nuttige voorzieningen. De Franse grens bevindt zich op 4 km, Dinant op 15 minuten rijden en het Belfort van Namen (werelderfgoedlijst UNESCO) op 45 minuten.


Referentie: 657
Bouwjaar: 1927
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 40000 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 295 m²
Adres: Rue Du Richot 54 , Hastière
Tm Aw Hastiere 26

 • Bedrooms

  5

 • 4

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 219 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Natuurgebied
Tm Aw Hastiere 2

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Hastiere 36