Tm Aw Sint Genesius Rode 25

Villa W

Authentieke jaren '60 architectenwoning van de gerenommeerde architect Pierre Coulon. Mooi ingebed in een rustige groene omgeving in de rand rond Brussel. Tijdloos concept met intact bewaarde originele elementen en een knipoog naar Jean Prouvé.


Opgetrokken met solide en hoogwaardige materialen zoals mooie bakstenen, veel zichtbaar beton, massief hout en parket. Door de jaren heen zorgvuldig en liefdevol onderhouden. Alle kenmerken van het modernisme zijn hier te vinden: open en luchtige volumes, grote ramen en schuiframen voor een naadloze verbinding tussen binnen- en buitenruimtes. Modernisme is zowel esthetisch als functioneel. Het grondplan toont een geometrisch doordachte indeling van de ruimtes voor een maximale benutting van de beschikbare oppervlakte.

Er zijn dan ook veel opbergmogelijkheden om de visie van deze mooie inrichting te behouden. Let op de prachtige originele inbouwkasten in verschillende kamers. In het modernisme is "verbinding" essentieel voor geluk. Verbinding met de natuur en met andere mensen. De woning is dan ook omgeven door weelderig groen: een oase van rust, ideaal om te genieten, sociale evenementen te organiseren en familiegemak te beleven.

Ruime inkomhal met toegang tot de overige kamers. De woongedeeltes omvatten een ruime en gezellige eetkamer en een salon met een typisch modernistisch haardelement en grote ramen die uitkomen op een terras met een prachtig uitzicht op de tuin, en een praktische aparte keuken met doorgeefluik. Achter de keuken bevindt zich een badkamer met een glazen gedeelte en een Romeins bad, een ideale ontspanningsruimte. Daarnaast is er een moderne badkamer en vier slaapkamers met veel kastruimte. Grote praktische en schone wasruimte, kelder, carport voor één à twee auto's en extra opslagruimte.

Prachtige woning. Modernisme bevroren in de tijd. Enkele reparaties en een upgrade naar moderne comfortnormen zijn aan te raden, maar het prachtige stijlconcept staat vast: de optimale benutting van de ruimte, de grote luchtige volumes met de mooie omliggende tuin, de duurzame en hoogwaardige materialen, en vooral de unieke sfeer van de jaren '60. Perfect gelegen. Vreedzaam ingebed in het groen van de Zennevallei, aan de rand van het Zoniënwoud. Dicht bij alle voorzieningen en belangrijke verbindingswegen.


Referentie: 878
Bouwjaar: 1960
Prijs: € 895.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1180 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 160 m²
Adres: Avenue Bon Air 6, Rhode-Saint-Genèse
Tm Aw Sint Genesius Rode 02

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 364 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: woongebied
Tm Aw Sint Genesius Rode 07

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Sint Genesius Rode 10