Tm Aw Oostende 28

Woning B

Modernistische bungalow uit 1964 ontworpen door de iconische Belgische architect Arthur Degeyter. Mooi weggedoken in het groen en in authentieke staat terwijl door de jaren heen liefdevol onderhouden.


De woning heeft een laag balkvolume onder plat dak met witgeschilderde bakstenen muren, grote glaspartijen en een opvallende schoorsteen met een betonnen afdekking.

De tijdloze visie van architect Arthur Degeyter en zijn vermogen om verleden en heden te verenigen in architectuur wordt in dit bouwwerk belichaamd. Alle kenmerken van de hoogdagen van het modernisme zijn bovendien geniaal aanwezig en top geconserveerd.


Back tot the sixties: een uitgebalanceerde rustige geometrische opbouw met rationeel uitgezette ruimtes waarvan de oppervlaktes mooi functioneel worden benut. Het modernisme houdt niet van clutter en tierelantijnen maar gaat resoluut voor zuivere belijning en opbergmodaliteiten om het oog niet te vertroebelen met rommel. Daarnaast is er ook altijd veel gevoel voor het sociale aspect want woningen zijn verzamelplaatsen voor mensen liefst rond een haard.

Er moet gezelligheid heersen vandaar altijd mooie hoekjes en veel warm hout. Derde kenmerk is dat de natuur inherent deel uitmaakt van de architectuur waarbij buiten als extensie van binnen wordt opgevat en omgekeerd. Vandaar de vele grote landschapsramen met prachtig licht en zicht op groen en de terrassen met typische overkapping om van het buitenleven te genieten.

De modernistische ontwerptaal van de jaren 60 wordt verder vorm gegeven door materialen en bouwtechnieken: gewitte muren, glad beton en Meranti ramen met blauwstenen dorpels. Modernistische parel in de tijd verstild, goed onderhouden, efficiënt en comfortabel met mooie leefruimtes, een grote keuken, 3 slaapkamers, een ruime badkamer, terras en tuin.

Prima gelegen in alle rust in het groen in een aangename wijk rand Oostende maar vlakbij de zee waar het altijd vakantie is.


Referentie: 828
Bouwjaar: 1964
Prijs: Verkocht
Oppervlakte grond: 834 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 196 m²
Adres: Kanariestraat 22, Oostende
Tm Aw Oostende 24

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 441 kWh/m²
P-score: B
G-score: B
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Oostende 26