Tm Aw Hooglede 24

Woning VT

Ruim bungalow landhuis in modernistisch brutalistische stijl (1968-1972) als deel van een woningengroep van 3 villa’s. Gelegen temidden de natuur op een plateau aan de holle weg en volledig aan het zicht onttrokken.


Ontwerp van Ignaas Deboutte van de Groep Planning (Brugge), in 1966 opgericht samen met Jan Tanghe, Jacques Pêtre en Willy Canfyn als een multidisciplinair studiebureau voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning. Uitgangspunten voor hun sterke stijlontwerpen zijn altijd slimme functionaliteit en leefbaarheid.

Bouwmaterialen en technieken worden dan ook consequent optimaal ingezet om dit doel te bereiken. De woning in kwestie is een gediversifieerde baksteenbouw onder leien lessenaarsdaken met houtwerk in donkerbruine kleur. Het landhuis is organisch samengesteld uit verschillende entiteiten met een grote centrale patio en omgeven door 2 grote terrassen waarvan 1 aan de achterzijde en 1 aan de zijvleugel.

Het zicht op oneindige natuur is dan ook adembenemend. De slaapvertrekken bevinden zich in de lager gelegen vleugel. De woonvertrekken zijn een indrukwekkend ruime vide met schuin aflopende plafonds in hout en authentieke natuurstenen vloeren. Eethoek en salon zijn gescheiden door een massieve betonnen/bakstenen open haard. De grote landschapsramen gooien open op terras en natuur.

Typische brutalistische touches zijn de inzet van beton en zichtbaar gelaten ruwe baksteen in combinatie glas en met mooi duurzaam hout. De sober gekaleide muren, de open compositie en de vele hoge raampartijen zorgen voor een uniek ruimtegevoel en geven aan de woning een tijdloze rustgevende dynamiek.

In het verlengde van de woonvertrekken bevinden zich nog 2 ruimtes die naar wens invulbaar zijn als extra kamer, bureau etc… Naast de krachtige vormgeving is de focus op functionaliteit en optimale benutting van ruimtes een hoofdkenmerk van Groep Planning. Zeer gerieflijk zijn dan ook de vele praktische opbergmodaliteiten zoals bijvoorbeeld de rij mooie, op maat gemaakte inbouwkasten in de gang van de slaapvertrekken.

Unieke woonbeleving in een prachtige vormgeving. Eerlijke duurzame materialen. Ruim, comfortabel en met extra mogelijkheden naar eigen creatieve invulling. Weggedoken in de ongerepte natuur maar toch vlakblij dorp en alle voorzieningen, dicht bij Roeselare en verbindingswegen.


Referentie: 784
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3536 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 285 m²
Adres: Gitsbergstraat 113 C , Hooglede
Tm Aw Hooglede 27

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 619 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Hooglede 6

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Hooglede 21